Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-05-02, 19:10   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 868
Sharp$: 3653
Standard

V75-statistik 3/5 Jens Sjöden


Sällan har man väl varit så fel ute, som i den senaste analysen. ”Det är inte omöjligt för femåriga att segra i Guld, som det är för fyraåriga, men det är sällsynt och bara de allra, allra bästa klarar det. Jag tror inte att Solvato redan nu är en häst för världseliten.”

Men det var precis exakt vad han var. Stig H använde just de orden i TV-sändningen: Det här ÄR en häst i världseliten! I lördags var han bäst av alla.

Solvato har blivit en ny häst barfota. Tidigare samlade han matlappar i snabbloppen på Åby, nu har det blivit två raka, överlägsna segrar på barfotabalans. Först mötte han inget motstånd, men i lördags mötte han de bästa medeldistansarna som finns just nu och slog både dem och världsrekordet. Det hela påminner om Gidde Palema, hästen som är orsak till att det numer finns barfotainformation i travprogrammen.

5 gånger kan jag tycka är ett klent odds, sett i relation till hur oerhört sällsynt det är att sådant här händer. Det var ett antal år sedan senast, och det lär dröja många år igen. En eloge till Nybrink, som såg detta hända på förhand och spikade i tipsen. Det var värt ännu bättre betalt!

Den rätta raden fick en typisk ”V86-profil”. Det där med att alla vinnare är lättfunna (rankas 1-3 av spelarna) innan det till slut dyker upp en riktigt stor skräll och utdelningen springer upp i miljoner bara för det. På det spelet gäller det ”bara” att helgardera i rätt lopp så är man hemma.

V75-raderna ser mer sällan ut på det viset. På sidan 280 kan man se, att 6% av omgångarna slutar med profil som den i lördags. Och då behandlar det kapitlet bara omgångar med utdelning över 10 000 kr, det är naturligtvis ännu lägre andel av ALLA omgångar (4% blir det då).

Omsättningen fortsätter tappa, back 3.3%. Veckan innan var det knappt en procent. Örebro behöver bara matcha 76.5 miljoner, det ska väl gå.

V75-1: Brons, autostart, medeldistans
1 BBS Sugarlight (60%) är en häst för Gulddivisionen. Vid de senaste segrarna har han presterat sådär 50 meter bättre än guldvinnarna samma dag. Inte konstigt han blev inbjuden till elitloppet. Man väljer dock att fortsätta matcha honom i lopp som detta.

När klassblandningen är så total, är vinstchansen maxad. Läget har fått vissa tipsters att spekulera i förlust och gardering. Jag är inne på samma linje som tränaren i Guiden: ”På något vis kommer han ut och jag är inte orolig för spåret.”
Annars är det förstås så, att det inte spelar någon roll hur mycket bättre man är, om man sitter fast. Starten kan bli spännande, men kusken hittar nog ut i andraspår omgående.

Galopprisken då? Tja, 19 raka felfria och vid galoppen var det voltstart…

Som kuriosa noterar jag i Guidens ”Riksranken” att inte någon enda tidningsexpert spikar den här favoriten. BBS Sugarlight är fortfarande inte riktigt erkänd!

V75-2: Klass II, autostart, lång distans
2 609 m är en udda distans, men förmodligen är statistiken på sidorna 32-33 över de 31 m längre loppen applicerbar här.

Favoritens niondespår är negativt över kortare distanser, men över lång kompenseras det hela av att det är extra gynnsamt att trava på innerspår. Därför är också innerspåret allra bäst (sidan 32 igen).

Här är det de båda favoriterna som vunnit spårlotterna. Ett frågetecken för 1 Order to Fly (20%) gäller stallformen. Bara en seger de 49 senaste, då till 1.60i ett lopp med 10’ i förstapris…

Man kan finna resultaten från tidigare körda lopp på sidan 145. Underlaget är litet, men inget tyder på hög skrällrisk. Någon av de högst rankade vinner när distansen är utslagsgivande.

V75-3: Guld, autostart, kort distans
Efter i lördags är det kanske inte läge att dissa femåringarnas chanser i Guld. 9 Digital Ink (57%) har en väldigt mycket enklare uppgift också, det är inte precis världseliten han möter…

Men unghästar överspelas generellt, och läget är ett sådant som spelare älskar men som det är knepigt att vinna från (sidan 50). Detta innebär att favoriten med all sannolikhet spelas över sin verkliga chans.

Samtidigt måste vinstchansen vara stor, omgångens tredje bästa. Det är dags för Kihlström att sätta dit en favorit nu efter sju raka missar, spelad till totalt 328%!

När favoriten inte vinner är det i regel spetshästen som gör det. Spetsbuden här, 2 Hard Livin (5%) och 7 I Saw You (4%), är båda spelade under sina verkliga chanser.

5 Photo Sea (1%) är ett bra platsspel. Han dyker till ledningen och släpper till någon, gissningsvis 7 I Saw You. En högoddstvilling som kan gå in om favoriten kommer bort!

V75-4: Klass I, autostart, medeldistans
På sidan 29 kan man se att det är svårt att infria favoritskap från spår långt ute på vingen. Indextalen för spåren 6-7 ligger kring 0.8, vilket innebär att de reducerar chansen med 20%.

Sedan finns den loppspecifika statistiken på sidorna 123-124. Där ser man, att de här ”normala” favoritskapen infrias till 30%.

Klar andrahandare är 1 Maranello (27%), som klarade att hålla ledningen från samma spår senast. Det hela slutade dock med galopp, vilket oroar. ”En häst börjar ett lopp som den avslutar det senaste”… Spåret visar jättefina resultat i sådana här lopp (sidan 123 igen) och det är nog rätt favoritduo som Spelarna hittat.

V75-5: Stoeliten, autostart, medeldistans
4 Canaka BF (63%) är omgångens största favorit och hon ska ha den bästa segerchansen också. Hon har gång på gång visat att hon är bättre än de hon möter och den här gången står det ledningen i programmet.

Hon är kanske inte lika många meter bättre än motståndarna som favoriten i V75-1 är, men den löper större strulrisk från sitt innerspår. Därför är Canaka en ännu säkrare vinnare.

V75-6: Silver, autostart, kort distans. Struken: 12
Här är frågan om favoriten 3 Mr Chicago (37%) är lika bra som förra året, i Åke Svanstedts regi. I så fall är han naturligtvis ”klar”. Men han var inte bra i de två sista starterna ifjol, och har inte varit något extra i de två starterna i år. Inget spikbud.

Statistiken finns på sidorna 73-74. Favoritens grundchans är hög under rådande omständigheter, 44%.

Det är inte lätt att spetsa från innerspår men 1 Queasy (24%) har en liten chans i alla fall. Befogad andrahandare, ändå nog lite hårdare spelad än chansen motiverar.

V75-7: Jippolopp, två tillägg, stayerdistans
På sidan 210 kan man utläsa, att favoritskap av aktuell sort bara infrias i 14% av fallen. Andrahandaren har en överlägsen segerchans.

På sidan 211 kan man se att hästarna längst bak är tydligt gynnade. Båda dessa faktorer talar för att tippa 12 On Track Piraten (18%). Dessutom finner man att mellanvoltens hästar är de som har det svårast.

Då statistiken visar att guldhästarna brukar ha så lätt att ta in tjugo meter på silverhästarna över den här distansen, bör man se 13 Beau Mec (5%) och 14 New Line (7%) som de tidigaste garderingsbuden. Båda är i alla fall underspelade i förhållande till chans. Den senare vann för övrigt det här loppet ifjol, och alla de fyra senaste årens vinnare har stått på volten längst bak. Resultaten går att följa på sidan 209

Årets omgångar har hittills varit sällsynt favoritdominerade och veckans omgång ser ut att falla in i det mönstret. Favoriterna i V75-1 och V75-5 är svåra att gardera och det ser inte så öppet ut i övrigt heller. Överlag är skrällriskerna små. Störst chans/risk är det nog i sista avdelningen. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Trinity (+1), TOBYTYKE (+3), lagerapan (+5), mr_stylez (+5), Ardberg (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td